Herman Arnauts

Afdelingsvoorzitter, Gemeenteraadslid, Bestuurslid, Fractieleider Gemeenteraad

  • Geboortedatum:

    11 oktober 1958

  • Geboorteplaats:

    Tienen

Beroep: Hoofdverpleegkundige UZ Leuven campus Gasthuisberg
Hobby: Paardrijden
Verenigingsleven: Voorzitter Gunningenruiters Vissenaken-Glabbeek. Bestuurslid BWP Tienen. Lid van Landelijke Gilde. Lid van Davidsfonds. Lid van K.H. Crescendo Glabbeek. Lid Heemkundige Kring.

Met veel goesting voor Glabbeek en respect voor iedereen!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 stelde ik me voor het eerst kandidaat op de CD&V- lijst. Ik heb tijdens deze legislatuur kunnen proeven van de gemeente-politiek als fractieleider van CD&V.

Door mijn jarenlange ervaring in het ziekenhuis weet ik zeer goed wat het belangrijkste is voor de mensen. Gezondheid, geborgenheid, veiligheid en welbevinden staan hoog op eenieders verlanglijstje.

Als warme gezinspartij zijn we van oordeel dat er heel wat verbeterpunten mogelijk zijn in het huidig gemeentebeleid. Glabbeek heeft o.a. nood aan een meer duurzaam en weloverwogen beleid, aan een gemeentebestuur dat de creativiteit van mensen en verenigingen stimuleert en de juiste prioriteiten stelt inzake investeringen, aan een bestuur dat luistert naar iedereen en mensen verbindt.

Als lijsttrekker zijn deze verkiezingen heel speciaal voor mij. Het is voor mij een voorrecht om met deze veelzijdige ploeg naar de verkiezingen te gaan. Een goede mix van degelijke, ervaren kandidaten en een flinke dosis verjonging en verruiming. Dit zorgt voor een aanstekelijk enthousiasme en een versterkte dynamiek; voor nieuwe en creatieve ideeën en voor een verruimde visie.